Masthead header

Hyvää uutta vuotta 2015!

Mennyt vuosi 2014 oli jälleen kerran täynnä upeita hääpareja ja tunnelmallisia hääjuhlia! Viime vuoteen sisältyi omalta osaltani myös paljon muuta, kuten uudet Save the Date -häämessut Kaapelitehtaalla. Olin tapahtuman kuvasponsori, joka käytännössä tarkoitti sitä, että ottamani kuvat olivat tapahtuman mainoksissa mm. Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa, Metrossa sekä tietenkin Facebookissa tapahtuman sivuilla. Lisäksi pidin messuilla esitelmiä dokumentaarisesta hääkuvauksesta.

Helsingin Sanomista puheen ollen, minusta tehtiin kyseiseen lehteen henkilöhaastattelu, joka on luettavissa myös sähköisestä lehdessä: Haastattelu.

Hääsesonki on nyt hieman hiljenemässä ennen toukokuuta, mutta nyt onkin aika varata itselleen hääkuvausta vuosille 2015 sekä 2016. Minulta usein kysytään sitä, että kuinka aikaisin kannattaa olla liikkeellä hääkuvaajaa varatessa. Aikaisimmat varaukset tulevat jo noin 2 vuotta ennen hääpäivää, joten koskaan ei voi olla liian aikaisin liikenteessä, jos todella haluaa jonkun tietyn hääkuvaajan tietylle päivämäärälle.

Lopuksi vielä laitan näytille muutamia tässä blogissa aikaisemmin julkaisemattomia kuvia viime vuodelta. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! :)

 
Hääkuva 2015

Tea & Patrik | Vanha kirkko ja Agroksenmäen holvikellari

Tämän vuoden blogipostaukset alkavat olla loppusuoralla, joista seuraavana vuorossa on Tean ja Patrikin syyshäät. Alla on muutama kuva heidän hääpäivästään, joka oli todella iloinen ja aurinkoinen. Heidän pieni tytärkin osallistui hääpäivään muun muuassa saapumalla kirkkoon kaasojen kera kirkon käytävää pitkin. Agroksenmäen holvikellari osoittautui jälleen kerran erinomaiseksi häänviettopaikaksi, josta ei tunnelmaa puutu.

Hääpotretteja kuvasimme Helsingissä mm. Viiskulmassa sekä Kaisaniemen puutarhassa, josta alla oleva aivan ensimmäinenkin kuva on.

Voita lippupaketti Save the Date häämessuille

Save the Date häämessut

Arvottavana on 2 kappaletta 4 hengen lippupaketteja 8.-9.11.2014 Helsingissä Kaapelitehtaalla järjestettäville Save the Date -häämessuille! Osallistuaksesi arvontaan sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa alla olevaan Facebook-kommenttikenttään, että mikä tämän blogin etusivun postauksista sisältää sinun mielestäsi kivoimmat kuvat. Tarjolla on kesäisiä ja talvisia hääkuvia, sekä myös kihlakuvia toiseksi tuoreimmassa postauksessa. Eli klikkaa itsesi etusivulle ja selaa kuvia. :)

Arvonta suoritetaan ti 28.10. klo 21 (johon asti on aikaa osallistua kilpailuun), ja voittajiin ollaan yhteydessä suoraan Facebookin kautta.

Olen tavattavissa Save the Date -häämessuilla omalla osastollani, jonka lisäksi pidän esitelmän dokumentaarisesta hääkuvauksesta molempina messupäivinä klo 12:30 – 12:50. Tervetuloa moikkaamaan! :)

Suominen Carita - October 20, 2014 - 1:35 pm

helsingin tuomiokirkko vihkipari on kaunis otos ja luonnollinen (kati ja pasi)

Piia Multanen - October 20, 2014 - 3:04 pm

JONNA & TORBEN; Aivan mielettömän kaunis ja aito tunnelma välittyy kuvista <3 Ihana <3

Sini Loponen-Tattari - October 20, 2014 - 3:16 pm

Pidin erittäin paljon Katajanokan kasinon talvihää-kuvista. Upeasti oli tallennettu tunnelma.

Nina Hirvonen - October 20, 2014 - 5:21 pm

Höh, eihän näistä voi valita! Mutta jos on ihan pakko, niin kyllä itse pysähdyin toviksi Helsingin Rautatieasemalla (Kiira ja Pete) otetun kuvan ääreen. Vaikuttava, pysäyttävä, erilainen, voimakas. Ei voi kuin tykätä visuaalisesti, teknisesti ja konseptuaalisesti.

Elina Annala - October 20, 2014 - 6:22 pm

Susanna ja Teemun häistä otetut kuvat kirkon portailla ja hääautossa viesittävät jotenkin rentoa ja iloista tunnelmaa, tykkään!

Marika Maula - October 22, 2014 - 1:02 pm

Kiiran & Peten rautatieasemalla otettu kuva on niin ihanan tunnelmallinen :)

Jenni Hämäläinen - October 28, 2014 - 11:28 am

Tykkäsin Susannan ja Teemun kuvista :) Myös rautatieasemalla otettu kuva on mieletön!

Hanna Koskela - October 28, 2014 - 11:37 am

Susannan ja Teemun hääauto oli kuin piste i:n päälle! Kuvassa on upeasti vangittu kyseisen kaaran siluetti!

Johanna Moilanen - October 28, 2014 - 11:58 am

Vaude, nuo Helsingin Tuomiokirjolla ja G18:ssa otetut kuvat ovat mainioita. Itse haluaisin samantyylisiä kuvia omista häistäni :)

Eeva Maria - October 28, 2014 - 1:22 pm

Jonnan ja Torbenin kuvat ovat kivoimpia mielestäni.

Sari Johansson - October 28, 2014 - 2:04 pm

Kiira & Pete Helsingin rautatieasema

Joanna Hämäläinen - October 28, 2014 - 2:07 pm

Katin ja pasin kuvissa oli eleganssia! Kivoimmat siis.

Inka Pantzar - October 28, 2014 - 3:29 pm

Tykkäsin kaikkein eniten Katin ja Pasin häiden kuvista :)

Anu Salmi - October 28, 2014 - 4:31 pm

Ehdottomasti Kiira & Pete

Maija Roikonen - October 28, 2014 - 5:09 pm

Pidin eniten Kiiran ja Peten kuvista (Y)

Elina Mäkinen - October 28, 2014 - 5:33 pm

Trash the Dress oli virkistävän erilainen♡

Eerika Myllärniemi - October 28, 2014 - 6:08 pm

Katin ja Pasin kuvat olivat tunnelmaltaan ja tyyliltään eniten mieleeni. :)

Lovefall | Kiira & Pete

Näitä häitä suunniteltiin Kiiran ja Peten toimesta vuosia, eikä budjettikaan ollut aivan pienimmästä päästä. Upeista puitteista ja tarkoista järjestelyistä huolimatta tärkeintä hääpäivässä on aina hääpari, eikä tästä hääpäivästä puuttunut rakkautta heidän väliltään. Jo heti First Look -kuvauksissa hotelli Kämpissä oli tunteet pinnassa, kun Pete odotti portaikosta saapuvaa Kiiraa.

Itse hääjuhlassa, joka järjestettiin Ravintola Kitzenssissä, kaikki yksityiskohdat oli mietitty todella hienosti ja teemana oli elokuvat, erityisesti James Bondit. Häätanssina oli Skyfall -elokuvan tunnusbiisi, ja koreografia oli mitä hienoin – puolessavälissä konfetit täyttivät tanssilattian leijuen ylhäältä alas. Tunnelma oli mitä mahtavin!

Jonna & Torben | Johanneksenkirkko | Ravintola Saaristo

Jonnan ja Torbenin hääpotretteja on tullut näytille tähän blogiin jo aiemmin tänä kesänä, mutta nyt tulee esille myös dokumentaarisia kuvia hääpäivän kulusta.

Ravintola Saaristo on todella mukava paikka kesähäiden viettämiselle. Rakennus on valoisa isoine ikkunoineen, ja se on rakennettu pienelle saarelle, aivan Olympiaterminaalin läheisyyteen. Kulkeminen saarelle käy kätevästi yhdysveneellä, jolla matka sinne kestää vain parisen minuuttia.

Helsingin tuomiokirkko ja G18 | Kati & Pasi

Kati ja Pasi olivat alunperin tavanneet toisensa työpaikalla, josta heidän matkansa kohti yhteistä perhettä alkoi. Vihkimisen jälkeen he ottivatkin pienen poikansa syliinsä alttarilta poistuessaan, joka kuvasti hienosti heidän yhtenäisyyttään perheenä.

Näistä häistä jäi erityisesti mieleen upeat tarjoilut G18:n tiloissa – ruoat, kokit ja drinkkibaari olivat sulhasen työpaikan puolesta paikalle tuotuja – sekä puheet, joiden jälkeen oli luvassa stand-up esitys. Myös häätanssi oli todella hieno, ja siitä onkin useampi kuva mukana tässä päivityksessä. Lisäksi on mainittava vielä hääkakun leikkuusta yksi asia: Sulhanen oli valmistautunut siihen niin, että bestmanit tulivat ja nostivat morsiamen ilmaan! Siinähän sitten yrittää polkaista lattiaa, kun on ilmassa. :)

Kiira & Pete | Helsingin rautatieasema

Eilen vietettiin Kiiran ja Peten upeita Bond-teemaisia häitä. Lisää kuvia näistä häistä on luvassa myöhemmin tässä omassa blogissani sekä lokakuussa myyntiin tulevassa Häät-lehdessä, mutta näin alkuun laitan näytille yhden hääpotreteista, joka kuvattiin Helsingin rautatieaseman pääaulassa. Pyrin luomaan Kiiran ja Peten hääkuviin uusien Bond-leffojen tummempaa tunnelmaa ja särmikkyyttä, joten ne eroavat hieman normaalista kuvaustyylistäni.

Onnittelut vielä kerran tuoreelle avioparille! :)

(Kuvan teknisestä toteutuksesta kiinnostuneille mainittakoon se, että kuvan valotusaika on 8 sekuntia, jolla saatiin muiden tilassa olleiden henkilöiden liike sumennettua usvaiseksi [muut tiedot: 16mm, f/6.3, ISO 100]. Itse hääpariin on kohdistettu yksi salamavalo, jonka välähtämisen jälkeen avustaja siirtyi kuvasta sivummalle.)

Paulan Juhlapalvelu - July 28, 2014 - 4:16 pm

Aivan mielettömän upea kuva, ja sopii kyllä mahtavasti teemaankin! :)

Tuija Maria Koski - August 3, 2014 - 8:50 pm

Voiko morsiamen äiti olla enää onnelisempi ja ylpeämpi nähdessään tämän häikäisevän kuvan hääparista!

S e u r a a   b l o g i a